https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips
Showing posts with label Review Kemenangan. Show all posts
Showing posts with label Review Kemenangan. Show all posts

Saturday, 2 July 2016

Opppsss ! Bertukar Kulit

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Haiii semua,sorry lama bebenor eh tak update blog..Kalau update pun hanya join GA saja.Sejak kerja ni rasanya kemalasan nak bukak blog kelaut entah  kemana laa.Tujuan menulis entry kali ini,ceq nak habaq yang ceq dah bertukar kulit blog ceq dah.Kali ini tema kola bear.Simple saja kali ini dengan cbox tak dak,bloglist tak dak semua dah hilang hmmm..Sapa nak masuk bloglist saya meh drop url link blog awak semua.InsyaAllah akan dimasukkan secara berperingkat mengikut turutan.Tinggal je url blog awak kat komen nanti saya update okeh :)..Btw tengkiu kepada semua sponsor GA yang mana saya dah mendapat hadiah dari pihak awak semua (sponsor) dari bermacam-macam GA.Tak sempat saya nak update satu persatu hadiah yang diterima oleh saya daripada mereka.Saya belanja pic saja la ye hehe..




Itu saja entry kali ini muehihi..

P/S:Ada jugak saya menang wang tunai tapi tak payah update laa kat sini hihi sebab dah abih buat belanja raya XD Tq sponsor semua..:* Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Monday, 29 February 2016

Menang GA dari Cik Akak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Gambar tiada kaitan haha
Sudah dikreditkan ke dalam akaun yan alhamdulilah ^^
Review arini menang ga dari blogger cik akak.Tak mampu nk ungkap kan melainkan ungkapan alhamdulilah syukur kehadrat illahi ada rezeki menang GA cik akak.Memang tak sangka sangat tengok senarai pemenang kat2 list tu agak keciwa gak hehe nama tak dak kat situ,pastu scroll bawah2 lagi tengok sapa peserta bertuah menang rm 100 tu,slow ja scroll dengan bismillah sekali haaa Ya Allah terima kasih diatas rezeki mu huhu excited sampai terlupa nak masak tengahrai hehe.Untuk penaja rasmi ga iaitu cik akak,yan mendoakan semoga cik akk dimurahkan rezeki selalu dan semoga Allah merahmati hidupmu..:* *Muah ciked* hehe.Inila yang dikatakan tuah ayam nama dikaki,tuah manusia tiada siapa yang tahu :) Tahniah juga kepada semua ^^

Monday, 15 February 2016

Menang GA dari Nurfuzie (sponsor marsha)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Haii olls,arini nak review saja kemenangan ga dari nurfuzie,yan menang produk shaklee dari marsha.Tengkiu marsha,tq cik en ^^.Untuk pengetahuan semua,yan adalah pengguna produk shaklee selama 4 tahun lebih.Dengan menangnya GA dari cik en,dah lengkap apa yang dihajati.Kebetulan memang salah satu produk shaklee ni di rumah dah abih,alhamdulilah rezeki produk yang nak repeat order yan dapat free.Syukur sangat,dekat situ dah boleh jimat dah hehe.:)

Peminat tegar produk shaklee :D
Paling yan suka lagi,shaklee yang yan menang tu masih baru,tak bukak lagi tarikh expired pun lama lagi*new lagi olls*.Alhamdulilah mujur ada marsha sudi bagi shaklee LECITHIN secara percuma :) Semoga bertambah rezeki marsha amin.Yan makan shaklee bukan sahaja untuk kurus & kulit gebu gebas,tapi adalah demi untuk menjaga kesihatan dalaman jugak,Kebaikkan ia adalah merupakan salah satu produk shaklee yang dapat mencegah dari penyakit kanser selain menambahkan tenaga untuk melakukan aktiviti harian.Kalau nak taw,kandungan shaklee adalah berasaskan soya.Bagi individu yang kurang gemar minum soya,boleh cuba shaklee.Yan sangat2 tak suka soya,tapi sejak mengamalkan produk shaklee ni kurang sikit *kebencian* terhadap soya hahaha.

********************************************************************************
Settle review pertama.
Review kedua dari blogger SHALIMAR

Yang ni dah lama,lupa nak review huhu *maafkan saya*.Yan menang dari GA pada tahun lepas dan yan memenangi sebuah buku diary 2016 oleh shalimar.Buku ni dah penuh dah contengan hehe.Buku sha bagi ni yan buat sebagai buku rekod yan.

Tengkiu sis Shalimar
Review ketiga menang bloglist dari blogger beeha kategori PEMENANG BLOGLIST SEPANJANG HAYAT. No penyertaan #25.Terima kasih sis beeha menganjurkan segmen ini.Ni secara langsung dapat juga masuk dalam bloglist beeha hehe *Sepanjang hayat olls*.Yang lain review yang itu sajalaa setakat ini.Sekian sahaja daripada saya :)

Monday, 8 February 2016

Alhamdulilah rezeki :)

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Syukur sangat benda yang tak bajet boleh menang cuma main teka-teka dapat hadiah yang lumayan.Ceritanya bermula dengan perkataan "Tiba-tiba" semalam dapat satu mesej wasap dari no yang tidak dikenali.Sebelum taw kata yan sebagai pemenang dia ada bagi satu link ni suruh klik,yan tak klik atas faktor line tenet yang ciput dan lagipun yan kat luar masa tu hihi.Lepas balik rumah tu guna wifi laju sikit maka dengan suka-suka terbukak blogger kat home tu lepastu terjumpa laa satu entry dari borak-qs update.Tiba-tiba ternampak satu nama pemenang terpapar kat situ wowww macam mimpi sangat2 tak sangka.Btw link yang borak-qs bagi kat yan tu yan tak klik atas faktor mencurigakan XD  hihi rupanya ia merupakan satu kejutan dari blogger borak-qs.Alhamdulilah cek punya cek baru taw rupanya no yang tak dikenali tu owner kepada blog borak-qs ni.Terima kasih kepada pihak penganjur kontest ni iaitu borak-qs kerana memberi peluang serta berkongsi rezeki dengan yang lain.Semoga Allah mengandakan rezeki awak..*Terharu*.


Ok yan nak review sikit tentang blog borak-qs ni,borak-qs ni merupakan sebuah kedai buku online yang menjual pelbagai buku mengenai buku teknikal amat sesuai kepada para pelajar yang sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang management.Ni antara contoh buku yang terdapat di borak-qs.









Lain-lain awak boleh pegi tengok sendiri cuci mata mana berkenan boleh angkat satu hihi.Kalau awak berminat mencari buku2 tersebut boleh like page ni segala buku2 banyak terdapat di page borak-qs dan harga amat berpatutan.

BORAK-QS

Tuesday, 2 February 2016

Rezeki sepanjang Januari 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Firstly,nak ucapkan terima kasih kepada blogger MyIdeaKini,Raihanah(Rrai),Aishah(Ecah),Nurnbla, Leya, JM dan Sofie kerana nama saya terpilih untuk segmen-segmen kalian semua,Terima kasih buat Myideakini bagi hadiah tertikus dan juga Rm 50 untuk kategori TopMyUndi dan 5 yang terawal join Segmen Myideakini,yan hargai setiap pemberian yang diberi :).Untuk Raihanah tengkiu bagi banner percuma ikut negeri tu,comel sangat hihi buat sementara waktu ni yan simpan dalam lappy tujuan untuk membersih ruang sidebar yan yang ceramuk tu huhu,lepas abih GA yan tu insyaAllah akan tampal banner *AWAK ORANG MANA* yang comey lotey tu kat sidebar yan :).Untuk ecah,nurnbla dan leya tengkiu sebab memberi ruang kepada para blogger untuk mengisi ruang bloglist ke dalam blog anda semua.Alhamdulilah dalam banyak-banyak yang sertai yan juga salah seorang pemenang segmen bloglist anda.Terima kasih sangat-sangat.*MuahCiked*.Begitu juga kepada JM tengkiu bagi peluang kepada saya menang topup tu hihi.Ada Segmen lagi bagitahu la ye ^^.Sofieeeeeee tengkiu bagi buku tu,comel sangat sampai sayang nak guna,akhirnya buku note sofie bagi tu,yan simpan ja buat harta karun hihi,really so sayang nak guna kehkeh XD.


Itu saja review yan pada harini,sebelum lupas yans dah ado calon untuk kategori entry kreatif.Entry kreatif yang yan jumpa senarai ada 15 peserta tapi sayang salah seorang dari 15 yang kreatif tu yan pilih sorang,maaf kan saya sebab tak mampu nak kasi kepada 15 peserta tersebut huhu.Tapi jangan sedih-sedih,nanti yan buat lagi GA ye ^^.Peserta lain pon jangan risau ada peluang lagi untuk menang tapi yang tu tugas en.Random yang pilih hihi bior dia yang buat keja dia.Btw yan tak boleh beri kata putus lagi takut kalau-kalau masih ada sahabat kita nak join lagi haaa,apa-apa pun tunggu keputusan rasmi pada 8/2/2016 jika diberikan kesempatan*Doa-doakan lah ye*

Tuesday, 29 December 2015

Review Menang GA 2015 (December)


Assalamualaikum & Hai Chingu 
Alhamdulilah nak berkongsi cerita saya tentang hadiah terkumpul nak review semua sekali gus senang sikit kan hihi bukan niat dihati nak riak menunjuk atau seangkatan dengannya tapi saya nak kongsi sahaja disamping menghargai sponsor itu saja tiada niat lain.Hadiah semua sudah sampai ke tangan yan ada yang lama punya GA dengan baru-baru yang yan menang.Terbaru menang GA dari Cik Noodle alhamdulilah tesenarai daripada dua pemenang yang dicari.Dan hadiah sudah selamat sampai ke tangan yan sebentar tadi.Terima Kasih Cik Noodle kerana memberi peluang kepada saya menjoinkan diri dalam GA cik Noodle,semoga Cik Noodle sentiasa dimurahkan rezeki.Amin

Tudung dari Cik Noodle,Novel dari Faez Ramly & Buku mewarna Dari Mommy

Dan akhir kemenangan dari GA Cik Akak yang diumumkan tadi.Alhamdulilah Menang topup Rm 10 Dari Abam Kie.Terima Kasih Blogger cik akak (Penganjur) & Abam Kie selaku sponser semoga dimurahkan rezeki selalu Amin..:)


Tuesday, 15 December 2015

Dah selamat sampai

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi yan diberi peluang oleh Allah S.W.T yan terpilih memenangi salah satu adiah daripada tiga pilihan hadiah daripada GA DLSL dan paling seronok apabila hadiah menang Giveaway DLSL dah selamat sampai ke tangan yan.Poslaju lagi kau haha.Hadiah yan menang ni hasil yan join GA tempoh hari dari GA blog DuluLainSekarangLain.Hadiah ada tiga pilihan sama ada nak Tough & Strong , Spectacularly Gorgeous dan juga Home sweet home.Hadiah pilihan yan ada dua hihi iaitu Spectacularly Gorgeous dengan Home sweet home.Tapi yang paling yan harap kalau yan menang nak hadiah Home Sweet Home tu sebab produk ni bila baca kat huraian hamper hadiah ada tulis perkataan lemon mestilaa produk ni berasaskan lemon dan bau dia mestila macam lemon wangiiii maklumlaa peminat tegar lemon (>.<).Dan hadiah tu pon dah selamat sampai dan excited gila bukak sampai teragak-agak bila yan order barang haha.Lagi pon betul tekaan yan bau dia wangi bau lemon yang asli banyak sukaaaaaaaaa wooo..:D




Untuk keterangan lanjut mengenai produk boleh pegi kat page Human Nature Malaysia.Itu saja cerita nak kongsi.Tq very much kepada kak Zurainny Ismail atas pemberian Hadiah GA..:D

*Hadiah GA ni dah selamat sampai,ada lagi yang yan join GA dan menang tak dipost pon lagi (dah dekat dua bulan dari tarikh pengumuman pemenang),redha kalau tak nak post pon sekurangnya sila bersikap jujur dan rasa bertanggungjawab apabila menganjurkan GA.Saya tak nak sangat semua tu,tapi fikirla susah payah orang follow semua syarat yang banyak tapi last-last kita tak dihargai apabila dipilih menjadi pemenang..Kita sebagai pemenang dah cukup hepi bila taw result,excited hantar detail semua last-last itu hanyalaa menang pada angan-angan malah tidak dilayan pon macam-macam alasan bagi :( Besar atau kecil Hadiah tu tak penting yang penting sikap tu mencerminkan diri sendiri.Jangan disebabkan nak meraih followers yang ramai pageviews yang tinggi likers yang banyak tapi tanggungjawab dah hilang tujuan sebenar serta janji-janji "manis" yang engkau lontarkan dulu.Kalau dapat Alhamdulilah,kalau tak dapat bersyukur sebab dapat kenali sikap sebenar walaupun rambut sama hitam.Hadiah itu walaupun nampak kecil tapi besar dihati kami.(Aku bukan meroyan nak mintak "simpati" atau "kebuluran" nak sangat tapi aku perhati jaa pangai tu) (Kalau tak mampu nak tunaikan tanggungjawab sebagai penganjur atau sponsor jangan melibatkan diri wujudkan segmen ataupun giveaway)

 
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Vote Me ! Click Here Tenkiu
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Monday, 7 December 2015

Menang GA dari Izzat Azhar & Afiqah

Alhamdulilah rezeki lagi.Kali ini menang 2 GA dari Segmen December Award & School Holiday Contest By Izzat Azhar dan juga GA My Birthday By Afiqah.Terima kasih kepada Izzat Azhar kerana menganjurkan GA ini dan disamping itu juga saya salah seorang sponsor dari GA yang sama.Kepada yang menang GA Izzat yang terpilih dan menang bloglist saya,saya dah senaraikan blog peserta yang dibawah saya untuk dimasukkan kedalam bloglist blog ini,saya dah tunaikan tanggungjawab saya selaku sponsor.Tahniah ye semua.Kepada Miss Banu ribuan terima kasih juga sebab sponsor dan saya menang bloglist bawah Miss Banu hihi..:D
Menang GA dari My Birthday By Afiqah
Kali ini menang GA kategori Top Refferal cash Rm 20,Alhamdulilah tima kasih kepada penganjur iaitu Afiqah semoga sis dimurahkan rezeki dan terus sukses dalam berblogging :)

Saturday, 5 December 2015

Menang Segmen lagi..

Assalamulaikum,arini nak review menang Segmen..Segmen ni diberi nama Segmen Apakah Saya....? yang dianjurkan oleh Fida Z Ein.Segmen ni main teka teki hihi.Boleh baca kat entri ni http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/11/segmen-apakah-saya.html..Memang agak mencabar jenuh teropong nak tengok hint "Haiwan" yang dilukis kat batang pokok.Sejujurnya memang tak nampak sangat kalau tengok gitu-gitu ni pon saya tengok guna zoom photoshop untuk dapat jawapan yang menjadi tanda tanya tapi alhamdulilah betul jawapan tu "Singa Jantan"hihi..Btw Tima kasih sekali sekali lagi ye sis bagi peluang menyertai Segmen cam ni.Semoga kak Fida sentiasa murah rezeki Aminn..Alhamadulilah..:)

Untuk hampa-hampa yang nak baca tentang keunikkan lukisan pada batang pokok,boleh pegi terus ke blog Kak Fida untuk teruskan pembacaan tentang Lukisan DiBatang Pokok.http://mk-collections.blogspot.com/2015/11/lukisan-di-batang-pokok-ada-ke.html

Thursday, 3 December 2015

Menang GA dari pelbagai GA 2015

Alhamdulilah menang GA.Yang terbaru menang GA dari CikguNorazimah,saya menang Bloglist syukur Alhamdulilah walaupun bloglist tapi bukan mudah kan blh masuk bloglist orang lain suka hati hihi..Ok ada lagi beberapa GA yang saya menang tapi bukan niat dihati tak nak review entri menang GA tapi saya nak kumpul dulu baru boleh up kemenangan sepanjang  bulan November lepas hihi..Tapi sebelum tu nak cakap sikit terima kasih kepada sponsor yang sponsor GA dengan Seikhlas hati..:D

1.Menang Bloglist dari GA Cikgu Norazimah http://www.cekgunorazimah.com


2.Menang wang tunai Rm 5.00 dari GA http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my (Dunia Cik Akak)



 3.Tiket Percuma Penang/KL Hop on Off dari GA http://arwendanish.blogspot.my 

4.Menang Topup dari GA Cik Bebel http://blogcikbelbel.blogspot.my



5.Menang wang tunai Rm 20.00 dari GA http://www.dianarashid.com

6.Menang Buku Novel dari GA Faez Ramly http://faezramlypunye.blogspot.my
Itu saja nak cerita..milkysmile

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.