https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Monday, 30 November 2015

Giveaway By Nazfea Solehah

Klik Banner

Sunday, 29 November 2015

Segmen Apakah Saya...?

Klik Banner
Jawapan: Singa Jantan @ Raja Hutan hihi



Hmm gmbar atas ni gambar singa yang diculik dari PakCik google cam sama dalam gambar haiwan yang dilukis kat batang pokok teka teki "Apakah Saya"..Tapi saya try ja la ye sis,kena ke tak adalah satu keseronokan bagi saya bab teka teki sebab dah lama tak main teka teki cam ni hihi..Memang sekali pandang pandang cam singa,dua kali pandang cam singa,tiga kali pandang cam singa jugak..jadi saya jawab singa laa hihi..Tapi singa jantan taw sebab berjanggut haha..

P/s: Kalau salah jawapan teka teki ni,nampak gaya kena tambah power spek mata kitew ni hihi

SALAM TAKZIAH : Yus Jambu (Maharaja Lawak) Meninggal Dunia

Dalam kemaskini terbaru menerusi Facebook tengah malam ini, Afdlin Shauki telah menyampaikan berita sedih apabila Yus Jambu atau nama sebenarnya Yussry Bin Edoo, 39 telah pergi meninggalkan kita semua.

UPDATE-1: Maklumat awal mengatakan Yus Jambu mengalami sesak nafas di Hospital Selayang.

Punca dan sebab pemergian pelawak popular ini masih belum diketahui dan berita sedih ini sangat mengejutkan ramai pihak ketika ini. al-fatihah dan takziah buat keluarga Yus Jambu.



Al-Fatihah 
Credit : RotiKaya

Saturday, 28 November 2015

Human Nature Holiday Giveaway

GA DLSL
Klik Banner
Assalamualaikum,haa nak ajak hampa-hampa join giveaway yang superb awesome ni..hihi..GA ni dianjurkan oleh DLSL.GA ini diberi nama Human Nature Holiday Giveaway yang bermula dari 23 November 2015, dan berakhir pada 6 Disember 2015.Haa tak lama dah nak tamat,jadi jom serbu join ramai-ramai GA ni.3 peserta bertuah akan dipilih menggunakan random.org dan akan dihubungi secara emel selepas senarai pemenang diumumkan di blog DLSL.Ok adiah yang ditawarkan ada tiga set adiah kesemuanya iaitu Tough & Strong , Spectacularly Gorgeous , dan Home Sweet.Apa yang ada pada setiap satu set seperti Tough & Strong , Spectacularly Gorgeous dan Home Sweet?

Tough & Strong
Mengandungi mens face wash (100ml) , Clarifying Shampoo (200ml) , Mens Soap Bar dan Bugs Sheild Lotion

Spectacularly Gorgeous
Mengandungi Night Cream , Day Cream , Strawberry Hand and foot Salve dan Feminine Wash

Home Sweet Home
Lemon Dishwashing Liquid (250ml) , Citrus Hand Soap (200ml) , Citrus Sanitizer (200ml) dan Bug Sheild Lotion.

 Syarat tuk join mudah saja,boleh ikuti syarat kat sini tuk keterangan lanjut ( Klik Sini ).

Saya nak Home Sweet Home atau Spectacularly Gorgeous

Friday, 27 November 2015

Petua minuman kesihatan cara tradisional oleh Nurul Diana


Assalamulaikum,arini saya hanya nak kongsi tips @ petua yang diamalkan oleh Nurul Diana @ DianPixy.Resepi ni dihasilkan oleh dia sendiri bukan resepi saya,so segala isi kandungan dalam resepi ni semua hak milik Nurul Diana,saya hanya berkongsi bagaimana nak menjaga kesihatan dalaman wanita selepas kedatangan haid.

BAHAN2
-Halia ( anggaran besar ibu jari )
-Kunyit ( anggaran besar ibu jari )
-Serai ( dua batang )
-Daun pandan (2 helai )
-Gula batu atau madu ( ikut tekak )
-Air 3 cawan


*Tambahan jika perlu :
- Sireh ( 2 helai ) jika anda mengalami masalah keputihan
- Manjakani ( 1biji ) utk merapatkan bahagian bawah : tidak sesuai utk anak dara

Cara-cara
-Basuh bahan dan rebus semua bahan
-3 cawan air hingga jd 1 cawan air
-Tak perlu di potong / di hiris ( kalau nak hiris pun terpulang )

-Selepas air dah kering mjd 1 cawan tutup api minum ketika suam ( tak perlu di blend )

Kelebihan minuman ni
-Menbersihkan rahim selepas period
-Mengeluarkan angin
-Anti kanser
-Memecahkan lemak2
-Mengurangkan masalah bau badan
-Kalau ada masalah kemaluan berbau pun elok minum ni


*Minum sebulan sekali selepas period saja
# boleh di minum oleh anak dara . mak dara
Ibu nyusu ( ikut kesesuaian BAYI),
tidak sesuai utk IBU MENGANDUNG 

SEDAP KE ?? rasa apa ?

*Tak rasa apa2 malah air ni wangi ( sbb sesuai utk bau badan ) ada gula batu di jamin tak pahit tp halia jgn lbeh2 nnt rasa pedas lak,jika anda tambah manjakani SUMPAH PAHIT GILA kalau tak tambah ok je

*Boleh amalkan if period tak teratur .tapi SEBULAN SEKALI SAJA uolss jgn nak buat bnyk kali ye dlm sbulan. minuman ni mmang utk sebulan sekali saja.. Sebab penggunaan manjakani, sireh , kunyit yg berlebihan akan menyebabkan cepat putus haid. Dlm erti kata lain cepat monopous. Umur 40an da monopous. Xnak yeeee ,, petua ni elok utk badan..tp kalau lbehan efek bdan lak.sama mcm ubat

Pendapat peribadi dian

Dah 3bulan amal minum ni . memang badan rasa ringan , sendawa besar . bau badan pun berkurang . rasa sihat je
dian memang suka amal benda mcm ni lebih percaya cara lama dari ubat2 kalau libatkan dalaman .
selamat beramal ! 
Kredit Tips To :Nurul Diana @ DianPixy

Segmen December Award & School Holiday Contest By Izzat Azhar

Hi Guys! Segmen Monthly Award by Izzat Azhar datang lagi, tapi kali ni ada sedikit kelainan. Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join!!

Segmen December Award ni agak berbeza dengan previous monthly award which is November Award sebabnya, kali ni Segmen ini besertakan dengan Contest dan bila sebut contest mesti ada hadiah kan dan hadiah hadiah yang ditawarkan oleh para para sponsor boleh dikatakan agak lumayan.


Haaa kan. Banyak jugak Hadiah yang ditawarkan kan? So apa lagi. Jom join bantu member sama member. Sambil tu boleh cuba cuba nasib kan. Mana tahu kut kut melekat satu hadiah tu. Untung! So yeah, Goodluck!

Tuesday, 24 November 2015

ZyraRoxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik

Klik Banner
Tarikh Tamat GA : Rabu 09 Disember 2015 |11.59 P.M mengikut jam  kak zyra.
Buat hampa2 yang suka baca komik boleh laa masuk GA ni hihi,yang tak minat pon jom laa join sekali disamping memeriahkan lagi kak zyra punya GA ni.GA ni diberi sebagai penghargaan sebab buku komik kak zyra & the geng sudah diterbitkan atas inisiatif pemilik blog Buasir Otak (Kalau salah mohon ampun kak zyra hihi).Memang tak dinafikan kak zyra ni seorang pelukis (Tapi sis zyra menafikan bahawa beliau seorang pelukis yang awesome hihi),lukisan dia semua lawa-lawa,kagum gak dengan lukisan kak zyra ni huhu nak gak try lukis tapi tak berupaya atas sebab-sebab tertentu memang "hancus"kalau aq lukis hihi..Btw GA ni kak zyra sendiri membuat pemilihan pemenang (2 PEMENANG),pemenang pulak ditentukan berdasarkan entri yang menarik menurut firasat kak zyra sendiri hihi (Jangan marah eh).So pada sapa2 yang ajin buat ayat menarik tertarik hati kak zyra insyaAllah rezeki itu ada..:D Hmm dah la kod setakat ni aq melalut entah apa2 dalam entri ni haha.To all blogger,ayuk sama-sama memeriahkan GA ni.Maaf kepada sis zyra sebab kita xreti nak wat ayat menarik tertarik,segala kekurangan dalam entri ni,harap serba sedikit dapat menarik minat para blogger lain untuk menyertai GA kak kali ini.Semoga berjaya GA sis..:)



For Kak Zyra : Congratulations sis atas kejayaan menghasilkan sebuah buku komik sendiri..

-Maaf kalau isi dalam entri ada yang tak betul,tapi mmg betul la dh baca dah semua isi dlm blog sis zyra hihi-
Photobucket

Mini GiveAway By Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Giveaway ends on 15th December 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

JOM SHOPING DENGAN PS IKEA PERLIS

Klik Banner

Monday, 23 November 2015

Mini Giveaway YanieYusuf.com

Klik Banner

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Klik Banner

Sunday, 22 November 2015

Kenapa bela kucing?

Saya bela kucing sebab saya suka dan sayang kucing dari saya kecik lagi..bukan setakat kucing yang saya bela..ada 2 ekor hamster....4 ekor ikan kapi (u know kapi?)..Tapi ni semua dulu,sekarang tak bela dah sebab ayah tak suka kucing dia alergik dengan bulu kucing huhu..Ingat lagi pertama kali nak bela kucing,jenuh la jugak pujuk ayah,pujuk punya pujuk akhirnya dapat bela sekor masa tu atam(my kitty cat)masih bayi lagi,dy kehilangan mak huhu jumpa kat belakang rumah jiran,jiran tak nak kami ambik bela sebagai haiwan peliharaan.Lama jugak la dia hidup dalam keluarga kami kalau ikut umur seorang manusia atam ni dah berumur 36 tahun masa tu.Kemudian atam selamat melahirkan 4 ekor anak entah kucing jantan mana laa yang dia jumpa sampai boyot dah atam hihi..


 
Tapi sayang dia hidup tidak begitu lama,sebulan selepas dia melahirkan anak-anak dia,atam pergi meninggalkan kami semua.Atam mati masa tu kat dalam tandas rumah.Dengar kata jiran racun kat tempat "jamban" kucing tabur baja kat umh dia termasuklah kucing kami ni,tapi atam ni jarang kuar umah,nak jadikan kan cita kan dah ditakdirkan dia hidup sampai situ,kami redha,sebab jiran tak suka kucing.Kebanyakkan kucing yang lalu lalang depan rumah dia mesti kena baling something especially kasut paling fames..Tapi hairan kucing-kucing yang lalu tu kucing yang sama tak serik kena baling kasut tapi masih gak nak lalu aihh.. 

Selepas mak dia mati,anak-anak atam mula sakit,macam-macam kami cuba,tapi akhirnya anak atam mati sekor demi sekor.Tak tahu kena penyakit apa,terkilan rasa sampai sekarang asa 'fobia' nak bela kucing lagi sebab perasaan sedih masih terpahat dalam ingatan atas kematian atam.We miss U Atam

In Memory Atam (2002-2012)

Kenapa bela kucing?

Atas tu adalah serba sedikit imbas kembali atas kematian atam.Yang nak terangkan pasal kenapa bela kucing baru nak masyuk hihi..Maaf membebel panjang,maklum sajalaa hujung minggu tulis panjang-panjang sikit haha



Soklan cepumas copy paste dari fb

Soklan:
"Kenapa bela kucing kalau biarkan berak kencing kat rumah jiran sebelah. Sedih tau..jiran saya bela kucing belasan ekor...mmg dia bagi makan..tapi najis merata...tido atas kereta saya..calar2.
Nabi sayang kucing..tapi tak susahkan jiran"

Jawapan:
"Bincang dengan tuan rumah tu.. Mungkin blh dapat jalan penyelesaian terbaik. Kucing makhluk Allah yg tidak berakal, apa2 pon tuan kucing patut bertanggungjawab".
Hanya Allah yg merahmati makhluk yg menyayangi haiwan...sesungguhnya rezeki kita dihantar melalui mereka

P/s: Maafkan saya jika ada salah dan silap cara penulisan saya yang buat anda kurang senang samada setuju atau tidak dengan entri ni dipublish,saya hanya menyampaikan hasrat saya sesungguhnya tidak ada niat lain.Yang baik itu Dari-Nya,dan yang kurang itu dari saya sendiri.

Lots of Love

Kredit PICTURE :Facebook

Saturday, 21 November 2015

Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda

Klik Banner
Tarikh tutup ialah : 5.12.2015 pada 11.59pm

Friday, 20 November 2015

Segmen Starlavenderluna 2nd GiftAway

Klik Banner

GIVEAWAY: 100 followers celebration by Zanna Ghazali

Klik Banner
19 - 29 NOVEMBER 15

Wednesday, 18 November 2015

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...

Hadiah Giveaway
  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang
Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana

1St GIVEAWAY By MB

 1st GIVEAWAY MagicBaked
Klik Banner
Tag : Za & Liza

GiveAway tamat pada 29 November 2015
Pemenang akan diumumkan pada 30 November 2015

Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat

Klik Banner

Segmen ini akan berlangsung hari ini iaitu 17th November 2015 dan tamat pada 27thNovember 2015

Monday, 16 November 2015

AisyaAzman's Birthday Giveaway 1.0

Klik Banner
31 October pada jam 12am, tarikh tutup adalah pada 15 November jam 12am manakala tarikh pengumuman pemenangnya adalah pada 17 November, juga pada 12am

Jom la join..hadiah ditawarkan sangat comel2 hihi..nk tgk?




Comel kan..hihi sya tertarik dengan ketiga2 hadiah tu..comel sgt :D

Boleh baca selajutnya kat sini 

Monday, 9 November 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

Klik Banner

Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.

F
Tag : Salsabila , Hana & Una

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 5)

Klik Banner

Kenapa Sally memilih Taiwan sebagai destinasi pelancongan dan nyatakan 3 tempat yang wajib dilawati di Taiwan kerana sally sukakan keindahan alam semulajadi,sally paling suka melacong tempat-tempat yang ada air seperti pantai,laut seperti di Sun Moon Lake yang sally kunjungi baru-baru ini.Selain itu tempat menarik yang wajib lawati ialah :

1 : 
Muzium Nasional Taiwan

-
Melihat koleksi-koleksi peninggalan sejarah yang ada antaranya berusia lebih 8,000 tahun.Ia merangkumi sejarah Cina dari zaman Neolitik kepada Dinasti Qing.Kebanyakkan koleksi adalah berkualiti tinggi yang dikumpulkan oleh maharaja Cina purba.

2 : Menara Taipei 101

-Bangunan tertinggi di dunia.Tentunya tidak sah datang ke Taiwan jika para pelancong tidak dibawa melawat bangunan tersebut.

3 : 
Wu Fen Pu, Hsimenting dan Danshui Old Town


-Pusat membeli belah yang 
merupakan lokasi yang menjadi idaman bagi pengunjung yang datang ke taiwan.Di sana, terdapat pelbagai jenis barangan dijual sesuai dijadikan buah tangan kepada rakan-rakan serta keluarga terdekat setelah pulang bercuti.

Wednesday, 4 November 2015

GIVEAWAY TIKET PERCUMA PENANG AND KL HOP ON HOP OFF

Klik Banner

Tarikh tutup: 4/11/15 11mlm

Giveaway CINTA by CN

giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 

1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~



Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.