https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Thursday, 31 January 2013

CONTEST : BLOG BERTUAH 2013

Assalamualaikum,jom join  CONTEST : BLOG BERTUAH 2013  Kalau nak join klik banner kat atas tuh :) 
SYARAT-SYARAT
1. Mestilah blogger tegar/ yang newbie pun di alu-alukan
2. Wajib FOLLOW blog cik bubu@merah serta like FANPAGE CIK MERAHDOTCOM
CARA PENYERTAAN 
1. Letak banner contest yang kat atas tu pada blog korang then link kan ke entry contest blog nie, dan nyatakan 3 sebab kenapa blog korang wajib terpilih untuk BLOG BERTUAH 2013
2. Letak kan link blog korang kat ruang komen
3. Blog korang mestilah terkemas , tersusun , teratur dan tercantik ( konsep 4T)
4. Tarikh Tutup Penyertaan dilanjutkan kepada  : 7 Februari  2013 jam 12.00 tgh malam 
* pemenang akan diumumkan pada 7 Februari Jam 8.00 malam
HADIAH PEMENANG
RM 50.00 ( Blog paling bertuah )
cepat!cepat! sebelum terlambat... rugiii kalo tak joinn.... 
P/S:semua syarat2 semua yan copy dari blog cik merah^^
3 Sebab kenapa blog yan wajib terpilih untuk blog bertuah 2013
*Sebab yang pertama adalah blog yan antara blog yang terkemas , tersusun , teratur dan tercantik ( konsep 4T)yang dikendaki oleh cik merah^^ selain itu juga,Blog yan lebih tegaskan dengan berwarna yang cerah,sebab yan sendiri pun tak suka wana yang agak gelap,sebab tu yan lebih suka menggunakan wana yang cerah seperti wana pink lembut diselitkan pula dengan wana biru lembut..Sebenarnya,yan adalah peminat tegar wana pink pada asalnya,tapi disebabkan nampak tak naik sangat bila menggunakan satu tona ja untuk blog yan,jadi yan rasa tak berapa nak menyerlah,jadi disitu yan cuba memasukkan satu lagi ton wana iaitu wana biru.
*Disamping dalam pemilihan wana,yan juga ada menggunakan template background yang dipanggil stripe background,pada awalnya,yan rasa macam tak masuk sangat dengan penggunaan satu wana saja,jadi selepas cuba beberapa wana dan akhirnya digabungkan dengan wana biru jadi kat situ blog yan dah nampak kecerahan yang agak ketaralah hehe dan yan rasa sangat-sangat berpuas hati dengan hasil kerja design sendiri.Dan sekarang yan sudah berjaya mengedit blog beberapa orang lain hasil tangan yan sendiri.Selain wana,Bahagian header yan serius simple gila hanya ada tulisan saja,gambar pun tak ada serius memang simple,bukan taknak letak gambar tapi yan rasa kalau letak besar mana pun boleh melambatkan loading blog tu yan letak simple je tuh :).Ya yan tahu bila orang singgah blog kita,mestilah benda yang utama orang nak tengok adalah header,header yang cantik+kreatif selalu mendapat tempat dihati pengunjung(yan sendiri pun terpegun dengan header yang cantik)dan bila header yang cantik+kreatif sudah tentu sekali pengunjung akan sentiasa mengunjungi blog tersebut:)
*Di akhir sebab yang ketiga,yan sebagai seorang blogger macam akak juga dan seperti blog orang lain,yan sentiasa menitikberatkan keselesaan para pengunjung tanpa membebankan orang lain,yan sentiasa mengambil berat tentang berat badan blog, dulu masa yan tak tahu tentang blog memang yan suka letak macam-macam siap ada yang komplen kta blog yan berat loading,jadi yan belajar satu persatu dari bawah dan berjaya jumpa tutorial cara nak ringankan blog dan akhirnya yan berjaya merampingkan blog yan menjadi seperti blog orang lain dan kat situ juga yan boleh pelajari pelbagai tutorial sehingga kini yan sentiasa menjaga kepentingan pengunjung.Dulu yan ada guna blogskin,tapi blogskin penyebab yan pening kepala sebab sentiasa menghadap kod-kod yang memeningkan kepala.Sekarang yan dah terbuka minda sebab taknak guna blogskin lagi,dah boleh dikatakan dah serik guna blogskin sekarang yan dah guna template sendiri,rasa puas hati bila kita guna template sendiri dari guna template orang lain.
P/S untuk akak cik merah:Yan mintak maaflah banyak sangat ayat merapu kat atas nih,harap2 akak sudilah baca 3 Sebab kenapa blog yan wajib terpilih untuk blog bertuah 2013 dan yan harap ada rezeki disebalik kata-kata yang iklas yan tulis tanpa copy mengopy nih hehe :)
owh satu lagi nih bukti2 yan dah follow semua syarat2 yang ditetapkan oleh Cik merah :)

Wednesday, 30 January 2013

Short Giveaway By Simplesyara

Jom join,nak join klik banner je ;)
1. Follow blog syara and sponsor
2. Tampal banner ni
3. Linkkan banner ke entry ni
4. Tag minimum satu
Bukti dah mengikur semua syart2:)

p/s:Instragram yan tak ada :)
satu lagi blog mailey yan dah folo lma dah masa join GA mailey^^
Yan nak tag :


Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.