https://izyanyancinnamon.blogspot.my


About Me Exchange links Giveaway 2015 Home Kesihatan Tips

Saturday, 3 September 2011

aduhai sakit mata tgk blog sendiri

Petang ni kita cerita pasal blog ye..aku nak cerita sikit pasal warna blog kita.
kalau tengok blog orang perempuan memang beza banyak dengan blog lelaki..
kalau boleh warna nak yang cantik kat mata sendiri je..tak peduli pun cantik ke tak kat mata orang..

Cer tengok blog aku..berwarna warni..ini pun rasanya
dalam bulan ni lebih kurang 7x tukar dah.bila orang komplen je..aku tukar..
ada yang tak suka warna tu aku tukar dengan warna ini..
kalau boleh tak mau orang merungut2 dengan warna blog kita ni.
bila orang merungut maknanya blog kita belum cukup mesra pembaca lagi..

seingat aku dalam setahun lebih aku berblog ni
entah berapa puluh kali aku tukar warna template ni.
kali pertama bila ada blogger otai yang tegur warna blog aku menyakitkan mata dia..
mula2 memang sedih..tapi aku takla marah dia..mujur dia bagitau..
kalau idak mest ramai lagi yang terpaksa singgah blog aku dan cepat2 keluar...
ditambah dengan aku yang memang tak pandai nak memilih warna ..
lagi la susah nak dapatkan hasil yang baik.

Pernah aku tegur satu blog yang background dia kaler pink...pink yang malap2 gitu..
font pulak kelabu2 asap je..kecik pulak tu.bila nak baca kena tekan ctrl++++..
line border pun terang tak terang je.kiranya semua malap la kat blog dia..
tapi dia jawb..

"saya suka yang macam ni.."

ok...tu la ciri2 blogger diri dy je.kamu suka orang tak suka...
buat blog untuk baca sendiri je la...

warna macam mana yang sesuai???
warna yang cantik bila korang gabungkan warna
yang lembut dan terang..
sebaiknya guna 2,3 warna sudah..
pakai satu warna saja pun tak cantik..
itu yang buat blog kita suram saja..

kalau font putih background mesti gelap.
jangan letak warna2 yang memancor sebagai background
post dan sidebar.warna2 ynag memancor ni
sesuai untuk icon2 yang kecik2 tu je..
kat blog aku warna yang memancor tu warna kat tab menu..
sangat tak sesuai..nak ubah tak de masa pulak..:p
memancor tu maknanya memancar la..orang perak kata memancor..heheh
omputih kata light colour..oren,kuning pekat,hijau pucuk pisang tu antara nya ye..

dan lagi satu bila dah bubuh warna itu ini
tanya pendapat pembaca tentang warna blog kita tu.
jangan terus2 je kata

"ini lah warna blog yang aku suka,
tak nak tukar dah sampai bila2..sangat puas hati"

itu akan buat orang rasa
serba salah nak cakap ...

"warna blog ni menyakitkan mata la.." ..^^

p/s:korang pulak apa sakit x mta bila tgk blog cik yan nih??jujur je..tp jgn sampai tersentuh perasaan kitew yew??saya lemah sikit bab org dok singgung nih..^^

Thursday, 1 September 2011

yeahhhh! MERDEKA YANG KE-54 !

i'm proud to be a MALAYSIA :) MUCHHH LOVEE for my countryyy !


Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :) Fikir semula sekiranya anda ingin meninggalkan komen lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati. Baca AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.Anda akan didakwa sekiranya berbuat demikian.Terima kasih atas kerjasama yang diberikan..Teruskan pembacaan anda.